Trainingsschema
jeugd in coronatijd

Klik hier voor het schema.

Vacatures

Vrijwilligers gezocht
voor keuken en bar
Klik hier voor meer informatie.
Stuur een e-mail naar
vrijwilligerscommissie@wvf.nl.

Stukje schrijven over 
wedstrijden van WVF 1
Klik hier voor meer informatie.

Varia

Toernooien overzicht 2020
Klik hier voor meer informatie.

Scheidsrechters gevraagd
Klik hier voor meer informatie.

Inloggen op www.voetbal.nl
Klik hier voor meer informatie.

WVF Webshop

wvf voetbal westenholte Flyer-WVF-clubkleding

Twitter

Bij sneeuwval geen gebruik van de velden


Geplaatst op: 21 januari 2019

Vanaf dinsdag 22 januari worden er winterse buien en zelfs sneeuw voorspeld. Bij sneeuwval mogen de velden (zowel natuurgras alsook kunstgras) tot nader order niet gebruikt worden. Hoe we verder omgaan met de kunstgrasvelden bij winterse omstandigheden, lees je in onderstaand stuk.

Droge vorst

Bij alleen (droge) vorst is er in principe weinig aan de hand. Het bij WVF gebruikte kunstgras is gemaakt van Polyethyleen vezel en kan goed tegen vorst. Voor de rubberen korrels geldt hetzelfde. Het enige wat er kan gebeuren is dat het veld wat harder wordt, omdat het materiaal door de vorst stugger wordt.

Rijp

Wanneer de luchtvochtigheid hoger is en de waterdamp uit de lucht neerslaat en aan het gras vriest ontstaat er een witte aanslag. Dit wordt rijp genoemd. Wederom vormt het geen gevaar voor het kunstgras, maar het veld wordt mogelijk wel gladder.

IJzel
IJzel is regen die bevriest wanneer het in aanraking komt met een bevroren oppervlak. Er kan zich een ijslaagje vormen en hierdoor wordt het veld glad. Het duurt normaliter enkele uren voordat ijzel ontdooit, maar soms duurt het ook veel langer. IJzel kan wel tot afgelastingen leiden, omdat de kans op uitglijden tot gevaarlijke situaties zorgt. Het is dus vooral zaak om te beoordelen hoe glad het veld daadwerkelijk is.

Sneeuw

(Behoorlijk) besneeuwde velden worden niet bespeeld. De kans op regelmatig uitglijden is extreem groot. Het bespelen van een besneeuwd veld vergroot de kans dat de sneeuw in de mat en rubber wordt getrapt. Wanneer de temperatuur dan iets stijgt en vervolgens weer zakt ontstaat er een grote ijsplaat. Daarnaast hecht sneeuw zich aan de vezel van de mat. Wanneer deze sneeuw in combinatie met vezel bevriest is de kans van breuk van de vezel aanzienlijk.


Contactgegevens

Sportpark De Weide Steen
Stinsweg 15
8042 AZ Zwolle
telefoon 038 - 4211708
email info@wvf.nl
routebeschrijving

Wegwijzer vv WVF

Klik hier voor de wegwijzer.

hoofdsponsor jeugd

123inkt

Goud sponsors


Zilver sponsors


Brons sponsors

wvf voetbal westenholte sponsoren

wvf voetbal westenholte rtv

wvf voetbal westenholte kits
wvf voetbal westenholte vriendenloterij

webdesigner in Zwolle