Man of the match

wvf voetbal westenholte jeffrynijs motm 071219
Jeffry Nijs

Wedstrijden WVF 1

10-12 WVF - Nunspeet
           aanvang: 20.00 uur
14-12 Den Ham - WVF
           aanvang: 14.30 uur

Vacatures

Vrijwilligers gezocht
voor keuken en bar

Klik hier voor meer informatie.
Stuur een e-mail naar
vrijwilligerscommissie@wvf.nl.

Mensen gezocht voor
commissie rookbeleid

Klik hier voor meer informatie.

Stukje schrijven over 
wedstrijden van WVF 1

Klik hier voor meer informatie.

Trainer JO15-4
Contact opnemen via e-mail
coordinator_jo15@wvf.nl

Vrijwilliger innen contributie
Klik hier voor meer informatie.

Vrijwiliger controle entree
Klik hier voor meer informatie.

Varia

Algemene Ledenvergadering
12 december 2019.
Klik hier voor meer informatie.

Scheidsrechters gevraagd
Klik hier voor meer informatie.

Inloggen op www.voetbal.nl
Klik hier voor meer informatie.

WVF Webshop

wvf voetbal westenholte Flyer-WVF-clubkleding

Twitter

"Een droom die pijnlijk moet stoppen"


Geplaatst op: 25 juni 2017

wvf voetbal westenholte IMG-20170523-WA0002Augustus 2016 begon voor JO13-1 zoals bij elk team met de voorbereiding. Er werden wat bekerwedstrijden en oefenwedstrijden gespeeld en er werden doelstellingen afgesproken. Alles wees erop dat we een leuk seizoen tegemoet gingen met een talentvolle groep.

 

Ik zeg nogmaals wees erop, want trainer en leider werden door de vader van één van de meest talentvolle spelers Thomas Meijerink op de hoogte gebracht dat Thomas drager was van het gen dat voor verraderlijke hartritme stoornissen kan zorgen.

Hieronder een korte uitleg van de ouders zelf:

Voor ons als ouders, maar vooral voor Thomas is dit een heel moeilijke beslissing/verandering.

Thomas moet helaas stoppen met voetballen. Sinds vorig jaar weten wij dat hij drager is van een gen dat voor verraderlijke hartritmestoornissen kan zorgen (=CPVT). Volgens de cardioloog moet hij stoppen met competitief sporten (=o.a. voetballen) en moet hij aan de medicijnen (=bètablokkers). Omdat CPVT zeldzaam is, weten cardiologen nog lang niet alles over deze hartritmestoornissen en adviseren ze heel erg vanuit veiligheid. Wij als ouders hebben besloten om Thomas nog niet aan de medicijnen te doen, want tijdens de fietstest was er maar 1 uitschietende piek (= de hartritmestoornis) te zien in de herstelfase (dat is de fase dat je 4 minuten rustig moet uitfietsen na een inspannende fietstest). Bovendien zagen alle onderzoeken er verder goed uit. Dit betekent echter wel dat wij naar de risico’s moeten kijken. En dat is in dit geval de voetbal. Omdat CPVT vooral kan ontstaan bij inspanning in combinatie met stress, loopt hij tijdens wedstrijden een groter risico. In het ergste geval zou Thomas in elkaar kunnen zakken en heeft hij reanimatie nodig. Daarom hebben wij helaas moeten besluiten hem van de voetbal te halen. Iets wat voor Thomas heel moeilijk en pijnlijk is. Zijn droom was namelijk het Eerste halen...

Samen met Thomas hebben we gekeken of er in de voetbal toch nog iets is wat hij zou kunnen doen. Na een positief overleg met Jim en Harm is besloten dat Thomas het volgende seizoen Jim gaat assisteren tijdens het trainen van JO13-1.

Hopelijk een uitdaging voor hem, waar hij in ieder geval iets van zijn voetbalpassie in kwijt kan...

 

Bovenstaande wetende werd het zeker voor mij als leider toch een vreemd seizoen.

Zeker het eerste half jaar lette ik ongemerkt extra op Thomas hoe het ging.

Hijzelf ging er zeer goed mee om.

Hij heeft gelukkig voor hem het seizoen mooi kunnen afmaken en heeft zijn wedstrijden lekker kunnen spelen.

Om Thomas te verassen en misschien wel te belonen met zijn moeilijke beslissing hebben een paar vaders het voor elkaar gekregen dat op de laatste training van JO13-1 Ted v/d Pavert speler van PEC Zwolle hem het shirt van Ryan Thomas, waarin Ryan de laatste competitiewedstrijd tegen PSV had gespeeld kwam overhandigen.

Daarnaast speelde Ted v/d Pavert ook nog even mee in de eindpartij van de training wat voor de jongens natuurlijk hartstikke leuk was.

Daarnaast kon het team Thomas afgelopen zaterdag op het afsluitende toernooi in Nunspeet namens WVF een WVF shirt overhandigen met daarop de namen van spelers en begeleiding van JO13-1.  

We wensen Thomas straks veel plezier in zijn nieuwe rol als assistent trainer en misschien schuilt er straks nog wel een leuke trainer in hem.

En natuurlijk het allerbelangrijkste….. we wensen hem een goede gezondheid.   

Harm Roll, leider JO13-1

Stefan en Thomas Meijerink

Naast Thomas is tijdens de winterstop van dit seizoen ook zijn oudere broer Stefan Meijerink gestopt met voetballen. Stefan is net als Thomas drager van een gen dat voor hartritmestoornissen kan zorgen…  Vandaar dat ook hij moet stoppen met voetballen…

Stefan en Thomas zijn in 2011 samen begonnen in de F13 bij WVF. Daarna volgde samen de F8, waarna Stefan naar de E5 vertrok en Thomas geselecteerd werd voor de F1. Stefan heeft als laatste bij de C6 gespeeld en Thomas bij de D1. Stefan en Thomas hebben altijd met veel plezier gevoetbald bij WVF en daar zijn wij blij om. Wij hebben WVF als een zeer prettige en gemoedelijke voetbalclub ervaren en willen de club en iedereen bedanken die onze jongens een fijne voetbaltijd hebben gegeven.

In het bijzonder willen we Gert Peppelenbos  (trainer F1) bedanken voor zijn geloof in het talent van Thomas, en Jim Rens en Harm Roll voor het meedenken over een andere rol voor Thomas binnen de voetbal. Verder willen we Nina Scherpen (trainer C6) bedanken voor haar medeleven.

Daarnaast zijn er een heleboel ouders en spelers die het afgelopen jaar om onze jongens en ons heen hebben gestaan en daar zijn we dankbaar voor! We wensen jullie nog veel sportieve jaren toe en wie weet tot ziens…

wvf voetbal westenholte JO13-1wvf voetbal westenholte Afb005wvf voetbal westenholte 20170523 182211

Bart en Gea Meijerink  (ouders van Stefan en Thomas)


Contactgegevens

Sportpark De Weide Steen
Stinsweg 15
8042 AZ Zwolle
telefoon 038 - 4211708
email info@wvf.nl
routebeschrijving

Wegwijzer vv WVF

Klik hier voor de wegwijzer.

hoofdsponsor jeugd

123inkt

Goud sponsors


Zilver sponsors


Brons sponsors

wvf voetbal westenholte sponsoren

wvf voetbal westenholte rtv

wvf voetbal westenholte kits
wvf voetbal westenholte vriendenloterij

webdesigner in Zwolle