Wedstrijden WVF 1

Berend Elzerman toernooi
in Oosterwolde

24-08 SVI - WVF
           aanvang: 15.15 uur

bekerwedstrijden
31-08 WVF - DOS Kampen
           aanvang: 15.00 uur
07-09 DESZ - WVF
           aanvang: 14.30 uur
14-09 asv Dronten - WVF
           aanvang: 14.30 uur

Vacatures

Trainers JO14-2 en JO15-4
Contact opnemen via e-mail
coordinator_jo15@wvf.nl

Vrijwilliger innen contributie
Klik hier voor meer informatie.

Vrijwiliger controle entree
Klik hier voor meer informatie.

Varia

Scheidsrechters gevraagd
Klik hier voor meer informatie.

Inloggen op www.voetbal.nl
Klik hier voor meer informatie.

WVF Webshop

wvf voetbal westenholte Flyer-WVF-clubkleding

Twitter

Gemeente: sporten op kunstgras met rubberkorrels veilig


Geplaatst op: 20 december 2016

De gemeente Zwolle ziet geen reden om niet te sporten op kunstgrasvelden met rubberkorrels. Uit het onderzoek van het RIVM dat vandaag gepresenteerd werd blijkt dat de gezondheidsrisico´s vrijwel verwaarloosbaar zijn en het verantwoord is te spelen op deze velden.

Begin oktober ontstond na een uitzending van Zembla onrust over de mogelijke gezondheidsrisico´s van de rubberkorrels die veel gebruikt worden in kunstgrasvelden. Minister Schippers vroeg daarom het RIVM nader onderzoek te doen naar de risico’s voor de gezondheid van sporters en daarover advies te geven.

Het RIVM presenteerde vandaag de uitkomsten van het onderzoek. Dat bevestigt dat er schadelijke stoffen aanwezig zijn in de rubberkorrels. Volgens het RIVM komen die echter in zulke lage hoeveelheden vrij dat de schadelijke effecten op de gezondheid van de sporters praktisch verwaarloosbaar zijn. Dat betekent dat het verantwoord is te sporten op deze velden. Het RIVM adviseert wel om de norm voor schadelijke stoffen in het rubbergranulaat bij te stellen in de richting van de normen die gelden voor consumentenproducten.

De gemeente ziet in de uitkomsten geen aanleiding om op korte termijn over te gaan tot vervanging van de rubberkorrels. Wethouder René de Heer: “We zijn blij met het advies van het RIVM. Vanzelfsprekend hebben we de betreffende sportverenigingen daarover direct geïnformeerd. We gaan nu de uitkomsten van het onderzoek goed bekijken en in overleg met de clubs bepalen of er reden is om de geplande vervanging van kunstgrasvelden aan te passen. Er is geen reden om daar nu versneld een besluit over te nemen.”

In Zwolle zijn er slechts enkele kunstgrasvelden met rubberkorrels ingestrooid. De meeste kunstgrasvelden in Zwolle zijn voorzien van kunststof infill (TPE). Rubberkorrels zijn toegepast op één van de velden bij SVI en op het kunstgrasveld voor voetbal op sportpark het Hoge Laar. Daarnaast hebben vv Berkum en voetbalvereniging Wijthmen hun oefenhoeken zelf voorzien van kunstgras ingestrooid met rubberkorrels. De Zwolse kunstgrasvelden voor hockey en korfbal zijn met zand ingestrooid en bevatten dus geen rubberkorrels.


Contactgegevens

Sportpark De Weide Steen
Stinsweg 15
8042 AZ Zwolle
telefoon 038 - 4211708
email info@wvf.nl
routebeschrijving

Wegwijzer vv WVF

Klik hier voor de wegwijzer.

hoofdsponsor jeugd

123inkt

Goud sponsors


Zilver sponsors


Brons sponsors

wvf voetbal westenholte sponsoren

wvf voetbal westenholte rtv

wvf voetbal westenholte kits
wvf voetbal westenholte vriendenloterij

webdesigner in Zwolle