Protocol Corona

Klik hier voor het protocol.

Wedstrijden WVF 1

03-10 Be Quick '28 - WVF
            aanvang: 17.00 uur
10-10 WVF - Enter Vooruit
            aanvang: 15.00 uur

Vacatures

Coördinatoren gezocht voor
JO14 - JO15 - JO17 - JO19

Klik hier voor meer informatie.

TC-lid jeugd
Klik hier voor meer informatie.

Stukje schrijven over 
wedstrijden van WVF 1
Klik hier voor meer informatie.

Vrijwilligers gezocht
voor keuken en bar
Klik hier voor meer informatie.
Stuur een e-mail naar
vrijwilligerscommissie@wvf.nl.

Varia

Scheidsrechters gevraagd
Klik hier voor meer informatie.

Inloggen op www.voetbal.nl
Klik hier voor meer informatie.

WVF Webshop

wvf voetbal westenholte Flyer-WVF-clubkleding

Twitter

Met zijn allen naar Lausanne


Geplaatst op: 7 juni 2020

Heb nog een keer gekeken, voor de zekerheid. Maar het staat er echt. Tussen de 140 clubs van de zaterdag tweede klasse voor het aanstaande seizoen staat Westenholte Voorst Frankhuis, wij dus. En niet twee velletjes eerder, bij de zaterdag eerste klasse. Moeten we nu naar het CAS om ons gelijk te halen?

Dat is gekkigheid, natuurlijk. Het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) in Lausanne zal echt geen ruimte in de agenda maken voor een tweedeklassertje uit Zwolle. Kijk maar naar SC Cambuur, De Graafschap, AZ en FC Utrecht, die met hun klachten over gemiste promoties, gemiste Champions League-plaatsing en gemiste Europese duels bij alle instanties op dichte deuren zijn gelopen. Voor de noodsituatie van 2020, de coronacrisis en afgebroken competities, zijn er geen reglementen. Dan beslist de bond, in dit geval de KNVB. En dan is er dus niets meer aan te doen.

WVF is daarbij in een weegschaal terecht gekomen met negen andere zaterdag tweedeklassers, uit alle delen van het land. Door allerlei oorzaken – ruimte in de derde divisie, teruggetrokken ploegen - waren er vier plaatsen beschikbaar in de eerste klasse. Drie teams hadden een beter gemiddelde gehaald (aantal punten gedeeld door het aantal wedstrijden): FC Burgum, Valken’68 en Nieuwenhoorn. De Merino’s uit Veenendaal, de koploper van de oostelijke tweede klasse G, had net als WVF uit 2H het keurige aantal van 39 punten na 17 wedstrijden. Twaalf gewonnen, maar twee keer verloren. 

Alleen, De Merino’s heeft een veel beter doelsaldo. Dat is niet zo gek na monsterscores tegen Lelystad’67 (7-0) en VRC (8-2). Da’s wel even andere koek dan die taaie teams uit Twente en van de Veluwe, als Vroomshoopse Boys en Den Ham, OWIOS en VSCO’61.

Probleem – nou ja, vooral ons probleem – is dat de KNVB daar niet naar kijkt bij het vergelijken van de appels en peren. De kille cijfers geven de doorslag in Veenendaals voordeel. Daarbij telt dus niet dat De Merino’s met drie rivalen in de slag was om het kampioenschap en die teams nog tegen zou komen. Het telt dus niet dat WVF acht punten meer heeft dan de uitgetelde concurrentie.

En kom niet aan met de redenering, dat het dan volgend seizoen wel zal gebeuren. Weet iemand wanneer Wij Vieren Feest haar bijnaam voor het laatst letterlijk heeft uitgedragen met een balkonscene in de kantine? Da’s is de huiskamervraag van de dag…

Wat overblijft is dus het CAS. Hoe klein de kans op succes ook is. Aan de andere kant, voor de vakantie is Lausanne wel een aanrader. Leuke stad.

Herman Nijman

(PS: Het antwoord? 1998 in de grijze oudheid, kampioen in 3B)


Contactgegevens

Sportpark De Weide Steen
Stinsweg 15
8042 AZ Zwolle
telefoon 038 - 4211708
email info@wvf.nl
routebeschrijving

Wegwijzer vv WVF

Klik hier voor de wegwijzer.

hoofdsponsor jeugd

123inkt

Goud sponsors


Zilver sponsors


Brons sponsors

wvf voetbal westenholte sponsoren

wvf voetbal westenholte rtv

wvf voetbal westenholte vriendenloterij

webdesigner in Zwolle