Trainingsschema
jeugd in coronatijd

Klik hier voor het schema.

Vacatures

Vrijwilligers gezocht
voor keuken en bar
Klik hier voor meer informatie.
Stuur een e-mail naar
vrijwilligerscommissie@wvf.nl.

Stukje schrijven over 
wedstrijden van WVF 1
Klik hier voor meer informatie.

Varia

Scheidsrechters gevraagd
Klik hier voor meer informatie.

Inloggen op www.voetbal.nl
Klik hier voor meer informatie.

WVF Webshop

wvf voetbal westenholte Flyer-WVF-clubkleding

Twitter

Trainersacademie WVF: Terug naar de basis


Geplaatst op: 15 december 2017

wvf voetbal westenholte trainersacademie 1

Start nieuw seizoen trainersacademie WVF: ‘Terug naar de basis’
Het derde seizoen van de trainersacademie van WVF gaat vooral weer terug naar de basis, zo trapte jeugdbestuurslid Arjan Jansen de eerste bijeenkomst in het seizoen 2017-2018 af. “De afgelopen jaren hebben we geëxperimenteerd met een heel divers aanbod van de trainersacademie. Dit jaar willen we ons vooral weer richten op het belangrijkste onderdeel namelijk het voetballen zelf. Al zal er ook dit jaar een aantal inspirerende sessies georganiseerd worden op het gebied van didactiek en pedagogiek en ook bijvoorbeeld hoe je omgaat met ouders langs de lijn.”

Aan de slag
De aftrap van een nieuw seizoen van de trainersacademie valt wat laat in het seizoen. “We hadden dit graag al aan het begin van het seizoen gedaan”, vertelt Dion Reijnen, sinds kort het nieuwe hoofd jeugdopleidingen bij WVF, aan de ongeveer 25 aanwezige jeugdtrainers. “Maar door omstandigheden lukte het helaas niet om eerder bij elkaar te komen, dat komt onder meer doordat ik pas onlangs ben aangesteld als hoofd jeugdopleidingen. Ik heb er wel ontzettend veel zin om aan de slag te gaan.”

Vier pijlers
Net als in de vorige twee seizoenen hoopt WVF met de trainersacademie niet alleen ondersteuning te bieden aan ervaren (selectie)trainers maar zeker ook aan enthousiaste ouders met weinig tot geen voetbalervaring. “De trainersacademie drijft op vier pijlers”, zo zegt Dion.  “Ten eerste de individuele begeleiding van trainers. We willen daarom ook veel op de velden, bij de trainingen, aanwezig zijn om trainers te kunnen ondersteunen. Daarnaast willen we ons ook richten op onze selectietrainers onder meer in de vorm van intervisiebijeenkomsten. De derde pijler bestaat uit het organiseren van inspirerende bijeenkomsten zoals “Ouders langs de zijlijn”, KNVB-pupillen voetbal en ‘Ontdekkend leren bewegen”(impliciet leren). Per bijeenkomst willen we een gastspreker vanuit het werkveld uitnodigen. De vierde en laatste pijler is VTON. Een voetbalmethode die hele concrete ondersteuning biedt voor zowel beginnende als ervaren trainers en waarmee we nu twee jaar werken en die we dit jaar nog verder willen invoeren en doorontwikkelen”.

Volledige methode in je broekzak
De eerste bijeenkomst van de trainersacademie dit seizoen gaat grotendeels over die laatste pijler. Een groot aantal trainers heeft in de afgelopen twee seizoen al ervaringen opgedaan met de methode die ook bij steeds meer andere amateurclubs maar ook betaald voetbal organisaties wordt gebruikt. Dennis ter Bruggen laat vooral de nieuwe deelnemers aan de trainersacademie zien hoe de app werkt. “Dankzij de app kan iedereen, ervaren of niet, op een redelijk eenvoudige manier en zonder dat het veel voorbereidingstijd kost een goede training neerzetten. De app biedt voor een het hele jaar volledige trainingen aan, inclusief uitleg over hoe je de pionnetjes neerzet, welke bewegingen de spelers moeten maken en zelfs eventuele coachopmerkingen, ” zo vertelt Dennis die vanuit Sportservice Zwolle betrokken is bij de trainersacademie. In een promotiefilmpje dat wordt getoond legt onder meer oud-Heerenveentrainer Foppe de Haan uit hoe goed en makkelijk de app werkt: “Je hebt gewoon een volledige voetbalmethode in je broekzak”. Je kunt hier een voorbeeld vinden van een VTON-training.

Werken vanuit een heldere organisatie
Eén van de sterke punten van de VTON-methode is dat steeds gewerkt wordt vanuit een vaste organisatie. Zo laat Dennis even later op het veld ook zien hoe je een beginorganisatie kunt neerzetten, zodat je tijdens de training niet voortdurend bezig bent met het neerzetten van de oefenvormen maar je eenvoudig en snel door één op twee pionnen weg te halen je weer door kunt. “Op deze manier bespaar je heel veel tijd en kun je je tijd en energie steken in het voetbal zelf”.

Spelersapp
De VTON-app die bij een groot aantal trainers al bekend is, wordt in de tussentijd ook verder doorontwikkeld. Zo komt binnenkort ook een spelersapp beschikbaar, waarmee spelers thuis ook verschillende oefeningen en techniekvormen kunnen oefenen. Geef je zelf training bij WVF en wil je ook graag gebruik maken van de VTON-app meld je dan aan via Erik Schonewille, coördinator VTON. Wil je ook uitgenodigd worden voor de bijeenkomsten van de trainersacademie dan kun je contact opnemen met Arjan Jansen.

Jaap Otten

wvf voetbal westenholte trainersacademie 2


Contactgegevens

Sportpark De Weide Steen
Stinsweg 15
8042 AZ Zwolle
telefoon 038 - 4211708
email info@wvf.nl
routebeschrijving

Wegwijzer vv WVF

Klik hier voor de wegwijzer.

hoofdsponsor jeugd

123inkt

Goud sponsors


Zilver sponsors


Brons sponsors

wvf voetbal westenholte sponsoren

wvf voetbal westenholte rtv

wvf voetbal westenholte vriendenloterij

webdesigner in Zwolle