4. WVF wint derby van SVI

WVF wint derby van SVI

wvf__63_1.webp

Geplaatst op: 4 maart 2024

Afgelopen zaterdag stond de stadsderby tegen SVI op het programma. Beide teams staan in de (sub)top van de competitie en beide ploegen strijden om de 3e plek. SVI heeft 2 wedstrijden meer gespeeld dan WVF waarbij een overwinning voor WVF noodzakelijk was om in de race te blijven voor de 3e plek. De vorige wedstrijd eindigde in een zeer ruime overwinning voor SVI (6-1) waardoor de mannen van hoofdtrainer Jacob Grooten iets goed te maken hadden.

Onder leiding van scheidsrechter van Paul van Koolwijk werd er op een zonnige middag om 14:30 uur afgetrapt. Het is  WVF die gelijk aanvalt en al in de eerste minuut een grote kans krijgt maar helaas wordt het schot van Twan Rens tot corner verwerkt door de doelman van SVI. Helaas kan WVF deze goede start geen goed vervolg geven. Onder andere vanwege het matige veld speelt WVF een slechte eerste helft. Er is weinig communicatie, er worden weinig kansen gecreëerd waardoor SVI gemakkelijk overeind blijft. SVI krijgt in de eerste helft de meeste kansen maar gelukkig is doelman Dani van der Gragt een rots in de branding en houdt zijn doel schoon.

Het is echter vlak voor de rust dat SVI toch op voorsprong komt. Een afgevallen bal uit een hoekschop voor SVI wordt door de spits hard ingeschoten waarbij deze onderweg van richting wordt veranderd waardoor doelman Dani van der Gragt kansloos is en SVI op een 0-1 voorsprong komt. Enkele minuten later fluit scheidsrechter Van Koolwijk voor het rustsignaal waarbij WVF weet dat het uit een ander vaatje moet tappen in de 2e helft.

In de rust worden Twan Rens en Joeri Mensink gewisseld voor Ayoub Ben Ali Ahlaq en mag aanvoerder Bas Koenen na maanden van blessureleed weer zijn rentree maken op het middenveld van WVF. De rust heeft  de ploeg goed gedaan en in de 2e helft staat er een ander WVF op het veld. WVF speelt in de tweede helft ontzettend fel en begint goed te combineren. De hele ploeg werkt keihard, duels worden gewonnen en WVF wordt steeds dreigender. De gelijkmaker hangt dan ook in de lucht en in de 60ste minuut krijgt WVF wat hij verdiend. Het is de goed spelende Luca Veldhoen die een prachtige actie in huis heeft en de bal pan klaar op het hoofd van Bas van Wijnen legt die hem overtuigend binnen kopt en de stand op 1-1 zet.

Na deze gelijkmaker gaat WVF nog meer op zoek naar de 3 punten en het duurt niet lang voordat de 2-1 komt. Een prachtige actie aan de linkerkant van Ayoub Ben Ali Ahlaq zorgt ervoor dat de bal bij Luca Veldhoen terecht komt en die schiet de bal beheerst binnen en zet WVF hiermee op een verdiende voorsprong. In de laatste 15 minuten zet WVF aan om de wedstrijd in het slot te gooien. WVF krijgt grote kansen waarbij een afstandsschot van Jesper Schuurman helaas op de paal uiteenspat. Rob Schulte komt in het veld voor de moegestreden Max Goudbeek en heeft gelijk een belangrijk aandeel in de 3-1. In eerste instantie kopt Rob Schulte de bal prachtig door die hiermee Luca Veldhoen 1 op 1 zet met de keeper van SVI maar de doelman pareert de inzet van Luca Velhoen vakkundig. Enkele minuten later is het echter wederom Rob Schulte die een prachtige voorzet in huis heeft die tot doelpunt wordt gepromoveerd (met het hoofd) door Ayoub Ben Ali Ahlaq, die daarmee de wedstrijd beslist in het voordeel van WVF en de eindstand bepaalt op 3-1.

Luca Veldhoen wordt terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd na zijn uitstekende wedstrijd maar het hele team heeft de 2e helft laten zien goed te kunnen spelen en verdient daarvoor de complimenten!

Volgende week speelt WVF de IJsselderby tegen DOS Kampen op sportpark De Maten om 15:00 uur. Hopelijk zien wij jullie dan weer!

wvf__1.webpwvf__2.webpwvf__3.webpwvf__4.webpwvf__5.webpwvf__6.webpwvf__7.webpwvf__8.webpwvf__9.webpwvf__10.webpwvf__11.webpwvf__12.webpwvf__13.webpwvf__14.webpwvf__15.webpwvf__16.webpwvf__17.webpwvf__18.webpwvf__19.webpwvf__20.webpwvf__21.webpwvf__22.webpwvf__23.webpwvf__24.webpwvf__25.webpwvf__26.webpwvf__27.webpwvf__28.webpwvf__29.webpwvf__30.webpwvf__31.webpwvf__32.webpwvf__33.webpwvf__34.webpwvf__35.webpwvf__36.webpwvf__37.webpwvf__38.webpwvf__39.webpwvf__40.webpwvf__41.webpwvf__42.webpwvf__43.webpwvf__44.webpwvf__45.webpwvf__46.webpwvf__47.webpwvf__48.webpwvf__49.webpwvf__50.webpwvf__51.webpwvf__52.webpwvf__53.webpwvf__54.webpwvf__55.webpwvf__56.webpwvf__57.webpwvf__58.webpwvf__59.webpwvf__60.webpwvf__61.webpwvf__62.webpwvf__63.webpwvf__64.webpwvf__65.webpwvf__66.webpwvf__67.webpwvf__68.webp