pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. In memoriam Herman Jongman

In memoriam Herman Jongman

wvf__Herman_Jongman.webp

Geplaatst op: 29 april 2024

Afgelopen vrijdag is op de leeftijd van 89 jaar ons erelid Herman Jongman overleden. Een persoon die bij de jongere WVF generatie niet zo bekend zal zijn, maar bij de ”ouderen” als een echte WVF ‘er te boek staat.

Herman was, voor zo ver mijn herinnering teruggaat, niet een man die het voetbal heeft uitgevonden. Als speler van het ”beruchte” 4e elftal lag hij vaak overhoop met zijn tegenstander en de scheidsrechter. Wie het geweest is weet ik niet, maar het zou mij niet verbazen wanneer dat een van de medespelers is geweest, die Herman eens vriendelijke heeft verzocht, zelf maar eens de scheidsrechter fluit ter hand te nemen. Dat geschiedde, en het bleek al snel dat Herman daar een uitzonderlijk talent voor had. Een bliksemsnelle carrière volgde die het zelfs tot het leiden van wedstrijden om het Nederlands kampioenschap bij de amateurs bracht! En naast die carrière op het veld, begon Herman ook aan een carrière op het bestuurlijke vlak bij WVF. Wedstrijdsecretaris en manusje van alles op voornamelijk het gebied van elektriciteit, denk aan de veldverlichting op het oude Papaverveld. Na de verhuizing naar de Weide Steen bleef Herman nog jarenlang actief op velerlei gebied. 

Privé ging het de laatste jaren niet meer zo goed met hem. De dementie die zijn Klaasje parten speelde met als gevolg een definitieve opname in het Zonnehuis maakte hem verbitterd. Zijn verhuizing van de Klaproosweg naar Westenhage maakte dat er niet beter op. Hij voelde zich er niet zo thuis en zijn bezoeken aan WVF werden eerder uitzondering dan regel. Herman was eigenlijk wel klaar met het leven. Hij is in alle rust en overtuiging van ons heengegaan.

Herman, vriend, dank voor alles.

Jan Pieterman
mede namens voetbalvereniging WVF


Aanbevolen artikelen