pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. WVF boekt belangrijke zege in Epe

WVF boekt belangrijke zege in Epe

Geplaatst op: 1 april 2024

Op zaterdag 30 maart jl. stond de inhaalwedstrijd tegen SV Epe op het programma. Voor beide ploegen was het weer een belangrijke wedstrijd vandaag. WVF wil graag meedoen in de bovenste regionen en kan bij een overwinning stijgen naar de (gedeeltelijke) 3e plek terwijl SV Epe de punten goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie/nacompetitie. Vanwege een internationaal jeugdtoernooi konden beide ploegen pas om 17:00 uur aan de wedstrijd beginnen. Bij WVF keert keeper Melvin Hartenhof terug onder de lat na enkele maanden blessureleed en begint Rob Schulte aan de rechterkant van de aanval.

Om klokslag 17:00 uur floot scheidsrechter Rick van Bussel voor de aftrap op Sportpark Wachtelenberg. In de beginfase is het WVF dat het spel mag maken van SV Epe en daardoor ook veelvuldig in balbezit is en rustig aan zoekende is naar een gaatje in de gesloten verdediging van SV Epe. SV Epe loert op de counter in de hoop op deze manier fouten van WVF af te straffen maar in de beginfase is WVF heer een meester maar creëert het zelf weinig kansen.

Ondanks het veldoverwicht is het toch SV Epe dat de voorsprong pakt. Een uittrap van doelman Melvin Hartenhof wordt in de 25e minuut niet goed verwerkt en voorgegeven op de linksbuiten van SV Epe die de bal zeer vakkundig in de verre hoek plaats en daarmee op een 1-0 voorsprong zet. Een kleine 3 minuten later is het wederom de linksbuiten van SV Epe die wederom een fout achterin genadeloos afstraft en SV Epe op een 2-0 voorsprong zet. WVF moet een tandje bijzetten en gaat nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 44e minuut komt de corner aan de rechterkant voor de voeten van Bas van Wijnen die de bal onberispelijk binnenschiet en de ruststand op 2-1 zet.

In de rust wordt Rob Schulte vervangen door Luca Veldhoen en WVF gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Kleine kansen mag WVF noteren maar de verdediging van SV Epe blijft overeind staan en geeft nauwelijks iets weg. In de 64e minuut is daar echter Jesper Schuurman die besluit op avontuur te gaan en een prachtige combinatie aangaat met aanvoerder Bas Koenen en daarna de bal zeer beheerst binnenschiet en WVF op gelijke hoogte zet met SV Epe. WVF voelt dat dit het momentum is om toe te slaan en in de 68e minuut is het Ramon Beens de WVF op een verdiende 2-3 voorsprong zet.

In de slotfase beseft SV Epe dat het toch echt moet aanzetten om nog een punt uit de wedstrijd te slepen en krijgt het nog een aantal goede kansen om de gelijkmaker te maken. Het is echter WVF dat de overwinning over de streep trekt en daarmee 3 belangrijke punten kan bijschrijven. Door de nederlaag zakt SV Epe naar de laatste plaats en stijgt WVF naar gedeeltelijke 3e plek samen met DOS Kampen.

Aanstaande zaterdag speelt WVF om 14:30 uur thuis tegen koploper VV Hierden. Hopelijk tot dan!


Aanbevolen artikelen